-
Kook de rijst, maak een mengsel van de overige ingrediënten (de suiker moet opgelost zijn) en verdeel dat goed over de rijst. Af laten koelen tot lauw.
-
Vet een vierkante bakvorm van 25 cm licht in met olie en bekleed de vorm met folie.
-
Bedek de bodem met velletjes nori en snij de randen af, zodat de nori precies in de vorm past.
-
Verdeel de helft van de sushirijst goed over de nori.
-
Verdeel wat wasabi over de rijst. Leg hierop de dun gesneden gerookte zalm of rauwe tonijn en dek het geheel weer af met een laag nori.
-
Verdeel hierover de gember en in dunne plakjes gesneden komkommer. Hierover de rest van de rijst en breng dan nog een laag nori aan.
-
Dek het geheel af met plasticfolie. Leg hier een kleinere bakplaat op en zet hier iets zwaars op. Laat dit minimaal 1 uur of een nacht lang in de koelkast staan.
-
Keer de vorm om op een snijplank en verwijder de plastic folie.
-
Snij de sushi in vierkantjes.