Sushi

Ingrediënten:

  • 1 pond sushirijst

  • 5 el rijstazijn

  • 1 el mirin

  • 3 el suiker

  • 2 tl zout

  • nori

  • wasabi

  • 250 gr gerookte zalm (tonijn)

  • 3 el gember

  • 1 komkommer

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst, maak een mengsel van de overige ingrediënten (de suiker moet opgelost zijn) en verdeel dat goed over de rijst. Af laten koelen tot lauw.

  2. Vet een vierkante bakvorm van 25 cm licht in met olie en bekleed de vorm met folie.

  3. Bedek de bodem met velletjes nori en snij de randen af, zodat de nori precies in de vorm past.

  4. Verdeel de helft van de sushirijst goed over de nori.

  5. Verdeel wat wasabi over de rijst. Leg hierop de dun gesneden gerookte zalm of rauwe tonijn en dek het geheel weer af met een laag nori.

  6. Verdeel hierover de gember en in dunne plakjes gesneden komkommer. Hierover de rest van de rijst en breng dan nog een laag nori aan.

  7. Dek het geheel af met plasticfolie. Leg hier een kleinere bakplaat op en zet hier iets zwaars op. Laat dit minimaal 1 uur of een nacht lang in de koelkast staan.

  8. Keer de vorm om op een snijplank en verwijder de plastic folie.

  9. Snij de sushi in vierkantjes.

Naar homepage