Roti

Ingrediënten:

  • 2-3 theelepels knoflook
  • 250 gram spliterwten
  • 1 peper
  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 ml. water
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 100 ml. olie
  • zout

Bereidingswijze:

Vulling:


  1. De erwten wassen, daarna met zoveel water opzetten dat ze onder water staan en circa 30 minuten koken tot ze halfgaar zijn. Hierna die laten uitlekken en fijnmalen.
  2. De fijngemalen erwten in een schaal overdoen en hieraan de komijnzaad, knoflook, peper en zout naar smaak toevoegen en vervolgens het geheel goed vermengen.
Deeg:

  1. Het water aan het bakmeel toevoegen en kneden tot er een stevig deeg is gevormd.
  2. Van het deeg balletjes vormen ter grootte van een ei. Vervolgens met de duim in elk balletje een grote kuil drukken en één volle eetlepel van de vulling erin doen. De vulling met de eetlepel goed tegen het deeg aandrukken. Daarna de beide randjes van de deeg tegen elkaar drukken, de balletjes in een draaiende beweging dichtvouwen en op een met bakmeel bestoven folie omgekeerd leggen.
  3. Na 5 minuten de balletjes met een deegroller uitrollen tot een mooie ronde pannenkoekvorm.
  4. De rotiplaat of koekenpan heet maken, de roti aan één zijde even hierop bakken tot het lichtbruin is geworden. Daarna deze zijde met olie besmeren en vervolgens hetzelfde doen met de andere zijde.
  5. De roti aan beide zijden, met tussentijds enkele keren omdraaien, goudgeel bakken. De roti is gaar als die even bol gaat staan.

Naar homepage