Boven-Leeuwense Appelflappen

Ingrediënten:   appelblokjes
                             suiker
                             kaneel
                             eventueel gewelde krenten en  rozijnen
                             bladerdeeg

                             citroensap

   Bereiding:

Haal de deeglapjes in bevroren toestand met een mes van elkaar en verwijder de folie.
Laat voor het verwerken de deeglapjes 5-10 minuten ontdooien.
Verwarm de oven 10-15 minuten voor.
Leg een eetlepel appelblokjes, suiker, kaneel en eventueel gewelde rozijnen op de helft van een deegplakje. Bevochtig de deegranden met water.
Vouw de lege helft hierover en druk de op elkaar liggende zijden aan de rand goed aan. Bevochtig de appelflap en druk hem in de kristalsuiker.
Bak de appelflappen gedurende 25 minuten op 225 C° tot ze een mooi bruin kleurtje hebben.

Daarna kun je hem met een gerust hart opeten (eet smakelijk)

 

Naar home page