Risi e bisi

Ingrediënten:

  • 1,5 liter groentebouill

  • ½ grote ui, gehakt

  • 350 g arborio rijst

  • 1,3 dl droge witte wijn

  • 250 g gedopte erwten, of diepvrieserwten

  • 2 theelepels gehakte verse dragon of ¾ theelepel gedroogde

  • 75 g milde geitenkaas, verkruimeld
    zout en versgemalen peper

  • takjes verse dragon

Bereidingswijze:

  1. Breng in een kleine steelpan de bouillon op een hoog vuur tot net tegen het kookpunt. Temper het vuur tot laag en houd de vloeistof warm.

  2. Verhit de olie in een middelgrote pan met dikke bodem op een matig vuur en fruit er de ui al roerend in circa 8 minuten glazig in.

  3. Voeg de rijst aan de ui toe en roerbak circa 1 minuut tot de korrels in het midden wit kleuren. Voeg de wijn toe en roer circa 2 minuten tot hij is opgenomen. Voeg circa 1,8 dl bouillon toe en temper het vuur, zodat de vloeistof zachtjes borrelt en langzaam wordt opgenomen. Roer tot dit is gebeurd. Ga door en voeg per keer 1,8 dl bouillon toe onder voortdurend roeren tot de rijst na ongeveer 10 minuten zacht wordt.

  4. Voeg de erwten en gehakte dragon toe en kook verder. Voeg nu per keer 1,25 dl bouillon toe. Blijf geregeld roeren en kook zo nog ongeveer 10 minuten tot de rijst al dente en het mengsel romig is.

  5. Voeg de geitenkaas toe en roer tot de kaas smelt. Breng op smaak met zout en peper en roer goed om.

  6. Schep de risotto in ondiepe kommen of op borden. Garneer met een takje dragon.

Naar homepage