Preihutspot

stamppotten, hoofdgerecht, koken, vlees, Bereiden: 35 min

IngrediŽnten

                                      1 1/4 kg kruimige aardappels (bijv. Super-aardappels)

                                      1 (groente)bouillontablet

                                      500 g winterpeen, in stukken

                                      300 g prei, in ringen

                                      4 plakken zachte geitenkaas (elk 100 g, bijv. bettine blanc)

                                      4 plakken Coburger rauwe ham

                                      2 eetlepels grove mosterd

Bereiden

Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan laag water aan de kook brengen en bouillontablet erboven verkruimelen. Aardappels in pan leggen, wortel en daarna prei erop leggen. Groenten in 20 min. gaarkoken. Intussen geitenkaas in ham wikkelen en in droge koekenpan aan beide kanten bruinbakken. Groenten afgieten, kookvocht opvangen. Aardappels tot puree stampen, groenten zo veel mogelijk heel laten, eventueel wat kookvocht toevoegen. Op smaak brengen met mosterd, zout en peper. Geitenkaasjes erop leggen.

Wijnadvies

Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen

 

Naar home page