Klassieke appeltaart

 

Klassieke appeltaart

IngrediŽnten

                                              1 citroen

                                      300 zelfrijzend bakmeel, gezeefd

                                      150 g basterdsuiker

                                      175 g koude boter, in blokjes

                                      1 kilo appels, geschild en in dobbelstenen

                                      50 g rozijnen, geweld in lauw water

                                      1 eetlepel custard

                                      2 theelepels kaneelpoeder

                                      4 eetlepels suiker

                                      2 sneetjes (oud) witbrood, in blokjes

                                      2 eetlepels abrikozenjam

Materialen

                                      plasticfolie

                      springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Bereiden

Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Schep het bakmeel met de citroenrasp door de suiker. Kneed de boter door het bakmeelmengsel tot een soepel deeg ontstaat. Wikkel het in huishoudfolie, laat het tot gebruik in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 175 įC. Druppel wat citroensap over de appels (dit voorkomt verkleuren). Schep de rozijnen om met de custard, kaneel, suiker en stukjes appel. Rol driekwart van het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed hiermee de springvorm. Leg de stukjes brood op de bodem en verdeel hier het appel rozijnenmengsel over. Rol van het overige deeg dunne rolletjes en leg die in een ruitmotief op de taart. Meng de abrikozenjam met twee eetlepels heet water en besmeer de taart hiermee. Bak de appeltaart in 60 minuten gaar.

 

                                                                    Naar home page