Walnotentaart met Bosui

Ingrediënten:

  •  170 gram boter

  • 1 klein ei

  • 1 mespuntje zout

  • 150 gr patent bloem

  • 100 gr walnoten

  • 3 eieren

  • 3 dl. Slagroom

  • 6 bosuitjes

  • 25gr chedderkaas of Goudse kaas

  • 1 mespuntje nootmuskaat

  • 1 eetl.fijngehakte peterselie

                           

Bereidingswijze:

Meng 170gram boter met een klein ei en een mespunt zout.

Roer hier 150 gram patentbloem en 100 gram walnoten door heen en kneed het goed door zodat alles goed vermengd wordt.

Zet het deeg minstens een uur in de ijskast. Rol vervolgens het deeg uit en bekleed er een taartvorm van 25 cm. mee.

Zet het 1uur in de ijskast en bak het 15 min. In een op 200 gr. Celsius verwarmde oven.

Laat alles 10min. rusten verlaag de stand van de oven tot 180 C..

Meng nu 3 eieren ,3dl.slagroom,6 fijn gesneden bosuitjes 25 gr cheddar of Goudse kaas, een mespuntje nootmuskaat en 1eetl.fijngehakte peterselie.

Vul de deegbodem met dit mengsel,plaats hem op de bodem van de oven en bak hem 30min. Totdat de bovenkant goudbruin en de vulling op gestijfd is.

 

Naar homepage