Quiche met gerookte kip

Quiche met gerookte kip

 

Ingrediënten

  • 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 4 eieren
  • 250 ml crème fraîche
  • (versgeraspte) nootmuskaat
  • 150 g gruyère kaas, geraspt
  • 2 gerookte kipfilets, in reepjes

Materialen

  • lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede), ingevet

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 °C. Plakjes deeg over werkvlak uitspreiden en laten ontdooien. In kom eieren en crème fraîche loskloppen. Mespunt zout, peper en nootmuskaat erdoor roeren. Bodem en wand van taartvorm met deeg bekleden. Overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden. Bodem met kaas bestrooien. Kipreepjes gelijkmatig over taartbodem verdelen, eimengsel erop schenken. Taartvorm in midden van oven zetten. Na 10 min. bakken oventemperatuur terugschakelen naar 175 °C en taart in nog ca. 45 min. bruin en gaar bakken. Taart in punten snijden en over vier borden verdelen. Lekker met gestoofde prei.

Wijnadvies

Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen

 

Naar home page