Preitaart met walnoten

Preitaart met walnoten

  • Bereiden: 15 min, wachten: 25 min
  • Bevat per eenpersoonsportie: Energie 550 kCal - Eiwit 18 g - Vet 42 g - Koolhydraten 26 g

IngrediŽnten

  • 1/2 pak bladerdeeg (diepvries, a 450 g)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 2 zakken gesneden prei (a 300 g)
  • 3 eieren
  • 75 g gepelde walnoten
  • 100 g geraspte cheddar (kaas, zakje)

Materialen

  • springvorm doorsnede ca. 22 cm, ingevet

Bereiden

Oven op 200į C voorverwarmen. Bladerdeeg laten ontdooien. Knoflook pellen en snipperen. Olie in pan verhitten en prei 5 min. roerbakken. Eieren loskloppen. Noten hakken. Ingevette vorm met deeg bekleden. Prei, walnoten, kaas, knoflook, eieren en zout en peper naar smaak mengen. Mengsel in taartvorm scheppen. Taart in midden van oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin bakken. Lekker met komkommersalade.

Wijnadvies

Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen

Naar home page